mycket kul på g men ändå trist!

Ja ni ser på överskriften att det är lite blandade känslor nu ..! det är nämligen såhär att ikväll av sista gången våran lilla "utbytesfamilj" va samlade alla tillsammans .. det är nämligen såhär att vi består av
- mig
- alex , australienare
- caro, tysk
- jannik, tysk
- christoffer, norsk

jag tror det är vi som fortfarande har sjukt kul tillsammans och litar på varann till 1000, som en familj! men nu kommer vi lämna varann .. alex åker och ska resa med sin familj i en månad nu och så ska han hem i januari (bodde i norra argentina hela våren/vintern och sen kom han hit till san fco) och medans han är borta åker caro och jannik hem (dom är bara här för 5 månader..) så sen är det bara jag och christoffer kvar.. alex kommer hem de sista 3 veckorna mer eller mindre men känner att det kommer bli tomt utan alla samlade :( och många tårar när de lämnar!

men
vi har ju fortfarande resan kvar! sen kommer jag hem 9de dec och den 10de slutar vi skolan för sommarlov!!!! så nu har jag ett fjuttigt engelskaprov imorn (deras engelska ligger på en betydligt lägre nivå än vad vår gör i sverige..) och sen slutar jag imorn , åker till Córdoba kl 09.50 fredag"morgon" och sen väntar en underbaaaaaaaar resa och en efterlängtad reunion (förlåt .. svenskan har börjat svacka lite , kan någon hjälpa mig med en översättning i kommentarsfältet för de som inte kan engelska?) med määäriiit!! :D (den andra svenskan jag åkte hit med) och jag ser verkligen fram emot att få se lite av det vackraste i argentina och måååånga kompisar här är avundsjuka kan jag ju säga ;)

men ni får ha det så bra i sverige om jag inte skriver mer innan resan så får ni bilder sen efter!!

PUSS från maria ♥

vamos a patagonia!!

Tänkte bara berätta om något jag ska göra om ca 2 veckor, jag ska nämligen till PATAGONIEN! tack vare mina föräldrar fick jag möjligheten, det är nämligen så att in organisation här (COINED) organiserar denna resa och det kostar, men som mamma och pappa säger så är det värt det! :)

där ska vi resa runt i 2 veckor så åker 26:e nov och kommer hem 9:de dec :)(det här är ett ex på nåt vi ska göra= åka till puerto madryn och få se valar!)

Puss & kram från maria!

2010-11-10

Hej!

Verkligen jättedålig uppdatering och det vet jag .. det är bara så svårt för jag liksom tänker inte att jag gör något speciellt när jag är här men sen kommer jag på att ni vet ju inte om nåt här! Varken mina kompisar, min familj, djuren .. aa allt sån som är "självklart" för mig nu!

Men i alla fall kan ju börja med något trist .. i måndags så gick min morfar här bort .. det var nog bara bra för på slutet led han något otroligt kan jag tänka mig (hälsade på honom med mamman och mormorn i lördags och han var helt borta..) då han led av parkinson och hade prostatacancer (detta vet dock inte mormorn om .. det drabbade honom sent, hon visste bara om parkinson och att han hade nån slags sjukdom .. dock inte att det var cancer.)

Men då fick jag i alla fall se hur dom gör när någon person går bort och i det här fallet blev vi hämtade i skolan , åkte till någon plats där han låg och alla hans nära och kära var där, för att se honom en sista gång (öppen kista). Detta betyder då för mig att jag för första gången fick se en död människa, läskigt på sitt sätt men det såg som tur va mest ut som en docka.. det svåra va att se hela min familj så ledsna .. speciellt mormorn. Kramade dom alla och stöttade så mycket som det gick i en så pass svår situation.

Senare åkte vi hem och åt och efter det åkte Luci, Romi, mamman och mormorn tillbaka till morfarn .. jag och småbarnen stanna hemma och pappan åkte och jobba. På eftermiddagen så åkte alla (förutom jag och Maria Luz.. hon ville stanna hemma och hon får nte göra det själv så jag stannade med henne) med till någon kyrka med morfarn för att få hans själ att lyftas eller något sånt , sen kremering och antar att det va någon kort sermoni eller så men det är inte som i Sverige där man planerar en begravning utan här kördes allt samma dag (han dog natten till måndag 03.05). Så det blev ett ledset hus hela måndagen och tror det tog på allas krafter..

Förutom det så har det inte hänt speciellt mycket, jag har problem med knät så går inte längre till spinning utan kör bara "kapsel" och "elektrongrejer" men det funkar bra det med. I veckorna går jag på det och är med kompisar , på helgerna är det fest som vanligt :) i lördags var jag dock med familjen och åt hos en annan familj och det va riktigt trevligt det med (kom hem 4 på morgonen! haha).


(på bilden fr vänster: min mormor, mamma, mormorns syster, pappan som alltid lyckas med fina miner och mammans kusin!)

Men hoppas ni har det jättebra hemma i alla fall i snön , ni kan tänka på mig som är här och svettas i 25-35 gradig värme och snart kommer poolen upp (måste tvättas och fyllas!) :D hihi.

Puss och kram ♥

vill bara säga ..

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MARIA, saknar dig gullee ♥


RSS 2.0