20 september 2010

Heeej och förlåt för otroligt seg uppdatering!

Men det är såhär att det fortfarande inte händer så mycket speciellt, inte som te.x Märit som kan åka upp i bergen med sin familj och grejer! Min familj här gör inte så mycket, haha. Men på dagarna så går jag i skolan och sen efter ibland hittar jag på nåt med nån kompis och mån, tis, ons-kvällar åker jag till gymmet!

Det kan jag ju iofs berätta om! Jag kör spinning tillsammans med min mamma, syster och en tysk som heter Caro på måndagar och onsdagar kl 7 och på tisdagar går jag och Caro till gymmet och tränar i en grej som heter "capsula" (vet inte hur det stavas) men man sitter iaf i en "kapsel" som är 40 grader varm och gör styrkeövningar! Anledningen till att den är så varm är för att det är nån speciell luft som ska hjälpa huden och så! Sen sitter vi 30 min med elektroner i antingen benen eller magen som ska "forma". Riktigt svårt att förklara men får ta med kameran någon dag! :)

Men nu den här veckan kan jag säga att det är lite speciella grejer som händer! Idag är det "studenternas dag" som innebär att vi är lediga från skolan. Detta firade vi igår / inatt med en maskeradfest tillsammans med hela skolan. Jag och mina kompisar va "heavy metal" för att det är rätt enkelt liksom, haha. Meningen med hela festen är att man ska stanna uppe hela natten och morgonen och sen går alla till skolan och bara dansar! haha. Tyvärr under natten höll jag på att frysa ihjäl så jag stack hem kl 6 ungefär. Men kul hade vi trots allt ! Började hemma hos en tjej i klassen som heter Noe och sen vidare till pubben och sen till Noe igen !

Sen imorgon är det första dagen på våren (ironiskt när det har varit runt 30 grader x antal veckor..) så ikväll är det fest på diskot runa för hela san fransisco, är tveksamt om jag går för runa ligger väldigt långt bort och detta betyder då kyla igen och jag håller redan på att bli sjuk pga igår .. men vi får se helt enkelt !

Hoppas ni har det bra där hemma, saknar er.
Puss / Maria

bild från igår, jag och två "gauchos"


11 september 2010

Hej och förlåt för seg uppdatering!

Det är nämligen såhär att jag har börjat få igång lite träning här! Nu för tiden så går jag 2 ggr i veckan med min mamma, syster och en tysk som heter caro till spinning kl 7 (måndagar och onsdagar) och på tisdagar går jag och Caro på en speciell träning tillsammans kl 6 och min mamma och syster kl 6 (det blir lättare om inte alla kommer tillsammans). Sist men inte minst så den här veckan prövade jag på hip-hop på torsdagen , vet inte om jag vill börja för det är lite segt efter att inte ha dansat sen jag va en liten fliiicka. Men vi får se helt enkelt! Nu är jag i alla fall på gång på rikitgt och det är HUR SKÖNT SOM HELST. Behöver verkligen få annat att tänka på och fokusera på något. På dagarna går jag i skolan som vanligt och sen tar jag det lugnt eller träffar någon kompis mellan skolan och träningen!

Sen den här helgen gick jag inte ut igår utan va hemma hos en kompis och sen åkte jag hem när de andra åkte till pubben. Igår va jag med kompisar från klassen och paralellklassen och ikväll ska jag va med en annan kompis och några andra sen Runa (som jag iofs inte gillar speciellt mycket men alla andra ska dit med..) och sen sängen!

Imorgon kommer min farmor och farfar hit och ska äta asado (likt revbensspjäll) till lunch! :) mysigt!

puss och kram ♥

4 september 2010

Måste bara påpeka att det är helt galet att jag redan har varit här i 7 veckor, tiden har ju rusat fram!

Igår var jag i alla fall inte i skolan för tydligen hade jag och Luci försovit oss för vi vaknade inte av klockorna och så lät min föräldrar mig sova kvar, haha. Vaknade upp kl 9 och undrade vad jag gjorde hemma! Men det var nog bäst för kl 9 när jag gick upp en snabbis för att fråga min mamma vad jag gjorde hemma (haha) så hade jag ingen röst eller något för att en förskylning är på väg och så fick jag sova bort lite av det , fortfarande lite snuvig och hostig men bättre än jag lät då!

Sen på eftermiddagen / kväll så fikade jag med Katy, Dahy och Anni ochdet var riktigt mysigt att bara sitta på ett fik och ha kul och prata och så :) Sen på kvällen kom några från klassen förbi och så åt vi tacos (deras version) sen skulle dom ut vilket jag inte hade några planer på men blev övertygad så det blev en utekväll igår! Var trött och seg men det var ändå kul att träffa lite folk och så. Men ikväll blir det inget party för min del! Känner att jag inte har någon lust att ligga hemma sjuk nästa vecka!

Hoppas ni har en rolig helg där hemma :) saknar er ! puss

utanför en danstävling några veckor sen2 september 2010

Hej ! Tänkte bara ge er en snabb uppdatering om läget just nu. Vädret har hela veckan varit kallt och regnigt (omkring 9 grader). Idag va jag och pratade om sverige i Rominas engelska-skola och jag pratade såklart engelska då :) haha. Pratade och visade bilder i ca 30 minuter eller något! Det gick jättebra och jag känner verkligen att engelska är som mitt modersmål här på något sätt :)

Nu ikväll ska jag med Romina till hip-hop lektionen som nästan varje torsdag! Jag dansar inte utan åker dit för att träffa lite kompisar och jag gillar musiken och så :)

Puss och kram !

Fiesta!

Hej ! :) nu lite i efterhand tänkte jag ge en liten snabb uppdatering om min födelsedagshelg!

På fredagen så åt jag hemma och drog senare på kvällen/natten till min kompis Dahy och vi var där och åt tårta som hennes guliga mamma hade laga för mig! Senare kom folk och så var vi där och hade jättekul verkligen med folk från klassen och lite andra kompisar (de flesta är mindre eftersom jag går med 94/93or..). Sen efter det drog vi till pubben som varje fredag och där va det kul till en början men sen började alla dra hem så då vart de rätt segt och då drog jag med hem :)

Jag och nästan alla från fredagen :)

 

I lördags så åkte jag hem till min kompis Katherin (katy) som fyllde 18 !! :) och så åt vi tårta där och vi utbytesstuidenter fixade oss där och sen kom det folk så hade hon lite fest där och senare så drog vi vidare till stadens stora "disko" Runa och va där. Jag tycker dock inte om Runa så mycket för det är jättemycket folk där och nja, gillar pubben mer!! ;) Sen när vi skulle åka hem så frös vi nästan ihjäl för på dagen va det jättevarmt verkligen men på kvällen/natten blåste det jättemycket så de vart rätt kyligt men jag lever än ! :) haha.

 

Sen dess har vädret varit dåligt med :( inte regnat eller något men molnigt och kallt varje dag :( kanske va de där vindarna trots allt, men vad vet jag ? Är svensk :D haha ne men min familj har inte sagt något så vet inte riktigt. Kan i alla fall säga att jag längatr något enormt till sommar!! ;)


RSS 2.0