noche buena

märit klagade lite på att jag va dålig på att blogga och jag kan kanske hålla med om det. Men det där med bilder och så är det dåhär att jag är för lat, haha, det tar för lång tid att lägga upp bilder här på bloggen och eftersom jag har en hiiiimla många bilder får ni se dom på bildspel när jag kommer hem eller nu på facebook och ni som inte har facebook kan ju fråga mamma eller pappa om dom kan visa :)

annars då? joo nu för tiden ligger jag mest vid poolen varje dag med kompisar , ska ta en glass med en kompis idag och sen är det ju nyår och så!! och det kan jag säga firas , precis som julafton med. julaftonen såg ut såhär: kvällen/natten den 24-25 så åt vi middag med släkt och hade det trevligt och kl 00 på natten börja alla säga god jul och ge ut julklapparna! sen så vid 2-3 drog jag och träffade några kompisar och jag va på samma ställe som min värdsyster Romina för hon har gemensamma kompisar till mina kompisar. Men sen drog vi ut till stadens disco Runa och så kom jag hem vid halv 8 på morgonen, detta va dock ofrivilligt att jag skulle komma hem så sent (tidigt?) för jag ville dra kl 6 men det är för tidigt för folket här, haha! Men iaf det va en spännande kväll/natt och den har ett passande namn : noche buena. som betyder typ den bra natten (jättesvårt att få det bra översätt haha).

Nu har ni fått en liten uppdatering :) och nu händer det snart nåt spännande : MIN SVENSKA FAMILJ KOMMER OCH HÄLSAR PÅ OM 1 MÅNAD :)

Så får vi se hur dom klarar den 35-40 gradiga värmen, haha :)

men hoppas ni har det bra i sverige! jag saknar er! PUSS

lite av allt ! 2010-12-17

dålig uppdatering igen då!
men nu är det såhär att det är för fullt sommar här som betyder att jag är i poolen varje dag och är med kompisar och nu åker tyskarna med :( caro åkte igår och jannik på måndag.. så ikväll ska jag till en liten by som är utanför min stad för där bor jannik och så ska vi fira honom :)

men resan då! DEN VAR UNDERBAR!! jag fick på 2 veckor : se valar, pingviner, sjölejon, glaciärer och befinna mig på "el fin del mundo" (slutet på jorden)! inget man gör en vanlig vecka om man säger så, men jag måste faktiskt säga att ushuaia (slutet på jorden = syndligaste staden på jorden) liknade sverige läskigt mycket! både jag och märit reagerade på det!

men jag hade i alla fall riktigt kul, jag höll mig mest med märit (svenskan jag åkte hit med) och rosaliina (från finland) och vad skulle jag gjort utan dom? riktigt bra tjejer och dom gjorde hela resan till en riktigt bra och roligt minne! :)

bilder kommer upp senare :)

och hannah (en tjej som ska till argentina på utnyte nästa år), jag såg att du hade lite frågor!

går det lätt med språket, pratar du flytande nu?
det går grymt lätt med språket nu, jag förstår allt jag hör mer eller mindre, flytande är det inte än men det är BRA spanska :) flytande kanske kommer om 1 månad eller så! men jag kan nöja mig med det jag har nu med för jag pratar som alla andra fast med lite svensk dialekt såklart ;)

hur länge har du varit där och när ska du hem?
jag har varit här i exakt 5 månader, för jag åkte den 16 juli från sverige och hamnade här sent på kvällen 17, det tar ett tag att ta sig hit med andra ord ;) men jag åkte med alla från europa som åkte med STS till Argetina :) vi var 10 stycken! en annan svensk med och du kan läsa hennes blogg på maritargetina.blogg.se.
(jag vet inte än när jag kommer hem)

slappna bara av så ska det nog gå bra!! :D du kommer trivas jättebra här, det är ett mer eller mindre UNDERBART land och jag kunde inte valt bättre känner jag nu :) och jag kan tom säga efter 5 månader att jag är argentinare , iaf halva mig :) för nu har jag 2 familjer! en från sverige och en från argentina :)

puss och kram från mariaaa!

RSS 2.0